Режим на хранене

Режим на хранене при 90 дневна диета

Режим на хранене

90 дневната диета включва строго определен хранителен режим. Режимът на хранене представлява редуване на храните според съдържанието им на въглехидрати или така наречената „ротация на въглехидратите“. Поради тази причина те са разделени на четири основни групи – протеини, скорбяла, въглехидрати и витамини. Всеки ден се консумират храни само от една група. Важно е да се спазва последователността на дните, затова ако се случи да нарушите диетата, след това продължете по график без да разменяте дни.

Освен изброените по-горе дни, всеки 29-ти ден е воден. Т.е. в този ден може да се приема само вода, чай и кафе (без подсладители, мляко или сметана). Водните дни не водят до отслабване, те са по-скоро за прочистване (детоксикация) на организма. Това означава, че дори и да свалите много след воден ден, то най-вероятно ще възвърнете по-голямата част от сваленото тегло в следващите няколко дни.

Важно е да се отбележи, че водните дни могат да се пропускат. В този случай диетата ще е с продължителност 88 дни, а не 91. Преди да решите да ги спазвате, трябва да се консултирате с лекар. За хора с диабет или други заболявания, не са препоръчителни за хора с диабет или други заболявания.

Друг ключов момент от диетата е спазването на времената за хранене. Те зависят от храносмилателните периоди, на които е разделено ежедневното храносмилане на всеки човек. Закуската се приема в периода на пречистване, обяда и вечерята се консумират по време на периода на хранене. В периода на храносмилане не се приема никаква храна.

Много важно е да приемате достатъчно течности, така че пийте много вода! Според някои изследвания, човешкият организъм се нуждае от 30мл. течности за всеки килограм, т.е. ако тежите 70кг, то имате нужда от приблизително 2.1 л. вода на ден.

Запознайте се с правилата на хранене за всеки един от дните:

  1. Протеинов ден
  2. Скорбелен ден
  3. Въглехидратен ден
  4. Витаминен ден
  5. Воден ден

Разгледайте нашето приложение за андроид. С негова помощ лесно може да следите дните, килограмите и мерките си по време на диетата.

Share Button