90 дневна диета

 90 дневна диета (Рина 90)

90 дневна диета

90 дневната диета е позната и като диета „Рина 90“. Тя е публикувана за първи път през 2000 година като ръководство за разделно хранене от списание Рина. От тогава е претърпяла много промени, базирани на опита на хора, спазвали режима. Нейната популярност се дължи на това, че спомага за редуцирането на теглото без гладуване и лишаване на организма от важни хранителни вещества.

Диетата се уповава на принципите на разделното хранене и на принципите за ротация на въглехидратите като регулира и ускорява метаболизма. Благодарение на това се постигат максимални резултати. Много добри резултати се наблюдават и при хора страдащи от заболявания на щитовидната жлеза, но е важно да изключат от менюто си противопоказните за това храни. Препоръчва се обаче преди да започнат с диетата, да се консултират с лекар.

Самата диета е разделена на две части: диета и почивка. Първата част е така наречената „90 дневна диета“, която е с продължителност 91 или 88 дни (но за това ще говорим по-късно). След като приключи първата част, задължително се преминава към втора част или така наречения режим „Почивка“.  Основната цел на режим „Почивка“ е захранване на организма и задържане на постигнатите килограми. Продължителността на втората част трябва да е равна на продължителността на първата т.е. ако първа част е била 88 дни, то втората част също трябва да е 88 дни.

Пропускането на режим „Почивка“ може да доведе до възвръщане на първоначалното тегло, затова не го подценявайте! Някои хора постигат желаните резултати по-рано. В този случай те могат да прекъснат диетата и да преминат към втора част. Ако за 91 дни не постигнете желаните резултати, е необходимо все пак да преминете към режим „Почивка“. Не се препоръчва да спазвате първата част повече от 91 дни, защото има шанс организмът да свикне с режима и да се постигне обратен ефект т.е. вместо да сваляте, да започнете да качвате килограми. По време на „почивката“ също се свалят килограми, макар и по-малко. Това ще помогне да затвърдите постигнатите резултати и да накарате организма да „забрави“ за диетата. Едва след това може да я повторите.

Понякога се наблюдава драстична промяна на теглото още в първите дни. Много често това означава, че организмът ви е склонен да задържа течности, които се освобождават още в самото начало. Ако при вас не е така – не се притеснявайте! Добрата новина е, че не сте склонни към задържане на течности.

Някои хора свалят много килограми още в първите седмици, а след това  свалянето продължава с по-бавни темпове. При други редуцирането на теглото започва едва след първия воден ден. Забавянето на темповете или продължителния застои в килограмите не трябва да ви отказва, защото всеки организъм има нужда от своето време, за да се приспособи към новия режим.

В следващата статия е описан режима на хранене по време на 90 дневната диета.

Разгледайте нашето приложение за андроид. С негова помощ лесно може да следите дните, килограмите и мерките си по време на диетата.

Share Button