Воден ден

Воден ден

воден ден

Веднъж месечно или на всеки 29 дни има воден ден. Той се пада винаги след витаминен ден. След водния ден, задължително следва протеинов ден. По времето на този ден пийте само вода, кафе и чай (без захар и добавки). Ако не можете да издържите, може да хапнете зеленчукова супа, но без сол и мазнина!

Въпрос на личен избор е дали ще спазвате водния ден или не. Преценете задължително здравословното си състояние преди това!

Водните дни могат да се пропускат. В този случай диетата ще е с продължителност 88 дни, а не 91. Консултирайте се с лекар преди да решите да ги спазвате. Не се препоръчват за хора с диабет или други заболявания! Много хора се оплакват от отпадналост и умора след воден ден.

Ако решите да пропуснете водния ден, имате две опции. Първата е да пропуснете водните дни като цяло и да си карате по план. Втората възможност е да приемате вода и зеленчукови супи (от неутрални зеленчуци) без подправки като го броите за по-лек вариант на водния ден.

Препоръчваме Ви внимателно да обмислите вариантите и изберете най-добрия за Вас и вашето здраве.

Ако все пак решите да ги спазвате, трябва да знаете, че те не са за отслабване, а по-скоро за прочистване (детоксикация) на организма. Това означава, че дори и да свалите много след воден ден, то най-вероятно ще възвърнете по-голямата част от сваленото тегло в следващите няколко дни.

Share Button